Lidocain kenőcs – Rovarcsípés, égési sérülések

Megcsípte egy rovar? Hozzáért a keze forró edényhez? Ilyen és hasonló, kisebb balesetek bármikor bárkivel előfordulhatnak, ám ha van Önnel egy tubus Lidocain kenőcs, a fájdalmakat máris enyhíteni lehet.

A Lidocain kenőcsöt sokan már gyermekkoruk óta ismerik: kiváló érzéstelenítő hatása miatt nem hiányozhat egy család gyógyszeres szekrényéből sem.
A Lidocain sok kisgyermekes család, valamint az aktív programokat kedvelő természetbarátok életét könnyítheti meg nap mint nap, hiszen a kenőcs mindig gyors segítséget jelent enyhe égési sérülések, rovarcsípések, bőrrepedések esetére. Ugyancsak jól alkalmazható fogászati kezeléseket követően és fogínyproblémák ellen is.

A kenőcsből 0,5 – 2 centiméternyi adagot ajánlott szétkenni a beteg felületen. Ezt követően a fájdalom igen rövid időn belül megszűnik, de nem sokkal később a beteg bőr- vagy nyálkahártya a hőhatásokkal, majd a tapintással szemben is érzéketlen lesz.

Mindenképpen fontos odafigyelni arra is – még ha nagyobb felületen érte is a bőrünket károsodás – , hogy a túladagolás elkerülése érdekében egyszerre a tubus egyharmadánál többet semmiképpen ne kenjük magunkra vagy gyermekünkre! A kenőcsöt egy nap legfeljebb három alkalommal használjuk!

A Lidocain 5% kenőcs bármely patikában vény nélkül beszerezhető, így reméljük, rövidesen az Ön háztartásában is a kisebb otthoni balesetek hatékony ellenszere lesz!

Letölthető Lidocain kenőcs betegtájékoztató

Egyéb készítményeink

Alsol®

Ambroxol-EGIS

Betadine®

Bolus adstringens

Bolus laxans

Cralex®

EGIS Vitamin C

Lidocain

Paxirasol®

RepaDolo®

Reparon®

Reparon® Herbal

Telviran® krém