Bolus laxans tabletta – Székrekedés

Azoknak, akik kínzó székrekedéstől szenvednek, könnyen enyhülést hozhat az Egis vény nélkül kapható székletlazító készítménye, a Bolus laxans.

Ne várjon, amíg a probléma magától megoldódik: vegyen be egy Bolus laxans tablettát, és várja türelemmel, amíg a hatóanyag a vastagbélbe érve kifejti jótékony hatását! (Ez a tabletta lenyelését követően mintegy hat óra elteltével kezdődhet meg…)

A székrekedés mértékétől függően a Bolus laxansból étkezés után 1-3 tablettát javasolt bevenni, de esténként, ha a helyzet úgy indokolja, akár 4 tablettát is lenyelhetünk.
Szerencsére a Bolus laxans mellékhatásai ritkák és többnyire átmenetiek, de erős hasi fájdalmak, görcsök esetén jobb azonnal orvoshoz fordulni.
Mindenképpen tudni érdemes, hogy a készítmény szedése esetén számítani kell a vizelet elszíneződésére, amely azonban más káros következménnyel nem jár. Ugyancsak fontos tudni, hogy a gyógyszer befolyásolhatja néhány laborvizsgálat eredményét, így aki a Bolus laxans szedésével egy időben vesz részt orvosi vizsgálaton, tájékoztassa erről orvosukat!
Ha hajlamos a székrekedésre, figyeljen fokozottan a táplálkozására, és mindig tartson otthon egy doboz Bolus laxans tablettát!

Letölthető Bolus laxans betegtájékoztató

Egyéb készítményeink

Alsol®

Ambroxol-EGIS

Betadine®

Bolus adstringens

Bolus laxans

Cralex®

EGIS Vitamin C

Lidocain

Paxirasol®

RepaDolo®

Reparon®

Reparon® Herbal

Telviran® krém