Az egyetlen dolog, amit nem szeretünk a nyárban

NyárFontos tudni, hogy a hasmenés önmagában sokféle betegség tünete lehet. Krónikus, vagyis hosszan tartó, elhúzódó panaszok esetén mindenképpen szükség van alapos orvosi kivizsgálásra, ám a gyors lefolyású, vagyis akut hasmenés előfordulásakor mi magunk is sokat tehetünk a kellemetlen tünetek enyhüléséért.

A nyári időszakra oly jellemző akut hasmenés többnyire 1-2 nap után elmúlik, ám ez a rövid idő is könnyen vezethet kiszáradáshoz, sóhiány kiakulásához. A tüneteket hatásosan kezelhetjük például aktív szén hatóanyagú hasfogó készítményekkel, amelyek nagy fajlagos felületükkel kiválóan alkalmasak a bélbe került mérgező anyagok megkötésére, hatástalanítására.

A tünetek enyhülése esetén is fontos azonban a rendszeres folyadékpótlás, amelyet – a túl intenzív bélműködést elkerülendő – apró kortyonként érdemes magunkhoz venni. Ugyancsak javasoljuk, hogy a sóhiány megelőzése érdekében kevés sót is keverjünk a szomjunkat oltó teába vagy limonádéba.

Aktív szén hatóanyagú hasfogó kemény tabletta például az EGIS által vény nélkül forgalmazott Cralex® kemény kapszula, amely gyors és hatékony segítséget nyújthat akut nyári hasmenés esetén.

További cikkeink

C-vitamin bevitel télen – fontosabb, mint bármikor!
Télen, amikor nem bővelkedünk friss gyümölcsben, zöldségben, tehát a természetes C-vitamin beviteli lehetőségeink beszűkülnek, igen fontos, hogy mégis megfelelő szinten tartsuk vitamin szintünket. Ezzel hozzájárulhatunk immunrendszerünk hatékony működéséhez és elkerülhetjük a komolyabb betegségeket.

Gyors és hatékony megoldás légúti megbetegedésekre
Hideg időben gyakoriak a légúti megbetegedések, amelyek kezelését érdemes minél hamarabb megkezdeni.

Tavasszal is vigyázzunk magunkra!
A tavasz és a jó idő közeledtével egyre inkább vágyunk a természetbe, hogy a hosszú téli hónapok után testünket kirándulással, túrázással, kedvenc sportjaink űzésével felfrissíthessük. Ilyenkor – mint máskor is – sajnos előfordulhatnak kisebb-nagyobb balesetek: rándulások, izomsérülések, sebek, amiket minél hamarabb és minél gyorsabban érdemes kezelni, hogy elkerüljük az esetleges komolyabb problémákat.

Modernkori betegségek: hasmenés és székrekedés
Felgyorsult századunkban sajnos sok fontos dologra nem jut időnk. Ilyen például az egészséges táplálkozás. Ha nem megfelelő a táplálék minősége és/vagy mennyisége, könnyen okozhatunk magunknak kellemetlen meglepetést: székrekedést vagy éppen hasmenést.

“Csak egy kis horzsolás…” Hogyan védjük sebeinket az elfertőződéstől?
Nyáron bizony gyakrabban történnek kisebb balesetek: gyerekek és felnőttek egyaránt gyakrabban térnek haza horzsolásokkal és más, vérzést okozó járó sebesüléssel. A sebek elfertőződését célszerű a legkíméletesebb, ugyanakkor leghatásosabb fertőtlenítővel kitisztítani…